Mnk Sasina

STATUT MNK SASINA – word
STATUT MNK SASINA – pdf
MNK Sasina

MNK Sasina

 

PRVI POČETCI KLUBA

Sve je počelo 2005. godine, u vrijeme dok se organizirao prvi malonogometni turnir u Sasini. Isti je održan i u Zagrebu na travnatom igralištu u Petruševcu. Organizatori turnira su bili Drago Komljenović (Ćićanov) i Franjo Barać (Bijeli) koji su za turnire u Zagrebu složili momčad koja je trebala predstavljati Sasinu, a za kapetana momčadi postavljen je Dražen Vuković te je prva momčad Sasine na turniru u Petruševcu bila sljedeća: Franjo Barać (golman), Drago Komljenović, Dražen Vuković, Antonio Barać, Marinko Klarić, Ivan Vuković, Franjo Knežević. Sasina je na svom prvom turniru na Petruševcu, dana 21.05.2005. godine vrlo tijesno ispala u skupini zabilježila je poraz od 3 – 1 (kasnije pobjednika turnira) pobjedu od 12-1 i u zadnjoj utakmici skupine je remizirala s ekipom Cobra 1-1, samo oko mjesec dana kasnije, 25.06.2012. godine, gotovo pa ista ekipa uz poneko novo ime u momčadi Sasina iz 8 utakmica ostvaruje 7 pobjeda i 1 neriješen ishod te zasluženo osvaja svoj prvi pehar i prvo mjesto na turniru.

NASTAVAK I ODRŽAVANJE TRADICIJE

S obzirom da Drago Komljenović i Franjo Barać zbog poslovnih i drugih obaveza nisu mogli očuvati ekipu, sve je bilo povjereno Draženu Vuković, slijedilo je pomlađivanje ekipe, a momčad je financirala i sponzorirala firma Drage Komljenovića, “GRAĐEVINSKI PODUHVAT“ redom su uplačivani turniri: Remete, Dubrava, Kozjak, Pešćenica, Voltino, Kozari putevi, Sasina, Kozari putevi, Kozari putevi, Petruševac, Sasina, Kozari putevi, Utrine, Kozari putevi, Petruševac, Sasina, Kozari putevi, Kozari putevi, Kutija šibica, Kocka Prečko, Kocka Prečko, Sasina te lige: Utrine, Pešćenica, Utrine, Utrine, Tina Šport, Tina šport, Utrine, i 2012 godina Mininogometna liga Grada Zagreba (Mininogometni savez Hrvatske), MNK SASINA je tako na sportskim natjecanjima nastavila bit aktivna i nakon 21.05.2005. godine, te do kraja 2012. godine osvojila 19 pehara i postavila u svoje prostorije.

ANT_4559-1024x681

SLUŽBENO OSNIVANJE KLUBA

Održana sjednica osnivačke skupštine dana 23. srpnja 2011 godine na kojoj je odlučeno da se klub i službeno osnuje nakon što je ispisan statut kluba zajedno sa ostalom dokumentacijom predan je u Gradski ured za opću upravu, isti se usvaja od strane Gradskog ureda za opću upravu Grad Zagreb, te je upis izvršen dana 25. kolovoza 2011. godine, MNK SASINA je neprofitna organizacija i ima status udruge. U prvoj godini osnutka MNK SASINA bilježi 2. mjesto na MNL Tina Šport, te 1. mjesto na MNT SASINA 2011. g.,a u 2012. godini tri četvrtfinala: Dubec, Jarun, Brezje, dok smo u Mininogometnoj ligi jesenski dio prvenstva završili na 1. mjestu, te treba napomenuti da smo i u 2012. godini osvojili turnir u Sasini. U 2011. i 2012. godini imali smo 2 sponzora. Firma Križan instalacije i uređenje d.o.o. nam je financirala 80 posto turnira i liga i ŠALIĆ VODA I GRIJANJE d.o.o., dok smo ostatak novčanih sredstava namirili sami. Grb kluba, boja dresova i uprava kluba navedeni su u statutu kluba. Članovi kluba mogu biti svi oni koji dostave potrebne podatke te uplate članarinu.

 

OSTALO

U 2012. godini dio ekipe MNK Sasina provodio je humanitarnu akciju i prikupio je novčane donacije za 3 (tri) Sasinske obitelji nakon čega je istima dodjeljen novac i kučne potrepštine, isto tako jedan dio igrača sudjelovao je u prikupljanju novca za nadstrešnicu i pečenjaru koja se radila u Sasini kod škole (zbog uvjeta i pomanjkanja novca još nije dovršeno), 2011. i 2012. g. održani su turniri u Sasini kod škole na kojem je sudjelovala i naša ekipa MNK Sasina, te su isti sudjelovali u organizaciji, također u 2012. godini donirano je 1.000,00 kuna za Gradnju Kapelice na Starom groblju u Sasini. Treba napomenuti da je uspostavljen kontakt sa načelnikom Općine Sanski most koji je nakon turnira održao govor u Sasini što je prvi slučaj odkada se održavaju turniri u Sasini.

 

 Nastavak slijedi 🙂

Permanent link to this article: https://www.sasina.info/mnksasina/

Grb Mnk Sasina

Članovi kluba

Klub službeno osnovan 25. kolovoza 2011. godine, iako je sve počelo još 2005. godine.   Upravni odbor Predsjednik kluba: Drago Komljenović Dopredsjednik kluba: Dražen Vuković Tajnik: Ivan Vuković

Sponzori Mnk Sasina

Translate »