Zbirka pjesama Blaža Božića “Bože, Tebi hvala”

IMG_1118aa“Bože, Tebi hvala” zbirka je pjesama Blaža Božića koji je, ponosan i očaran unukinim pjesmama, krajem devetog i početkom desetog desetljeća svog života i sâm počeo smišljati, slagati i pamtiti stihove, te čekati (nerijetko i mjesecima) da ih netko zabilježi. Zdenka Mlinar je sa svoje dvije pjesme i koautorica Zbirke, ali i urednica i nakladnica, jer ushićenje, ponos i želja da tê njegove i te kako razborite stihove pospremi na sigurno te sačuva svojoj djeci, ali i drugim mnogobrojnim djedovim potomcima, taj pisani trag kao obiteljsku baštinu.

Zdenka Tomić Mlinar, rođena je 1957. u Sasini kod Sanskog Mosta u obitelji gdje su moralne vrijednosti, red i rad bili glavne smjernice za plovidbu životnim vodama, po zanimanju je službenica–administrativnog smjera.

Nošena olujnim vjetrovima rata, koji joj odrediše sudbinu da u najljepšim godinama života razmišlja kamo i kako, preko noći napušta rodnu Bosnu i Hercegovinu te se početkom 1992. nađe u Domovini svojih pradjedova. Od tada su Zagreb, Velika Gorica i Novalja na otoku Pagu njene životne postaje.

Iako joj je obitelj na prvom mjestu, uz pisanje se bavi i fotografiranjem, slikanjem te uzgajanjem cvijeća, a zahvaljujući toj ljubavi, u konkurenciji od 100-tinjak vrtova, u 26. godini života postaje i vlasnica Priznanja jednog od najljepših.

Knjigu možete naručiti na broj telefona +385 (0)95 911 82 72 – Ivica

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/zbirka-pjesama-blaza-bozica-boze-tebi-hvala/

Translate »