Zavjetovanje s. Anđe Lebo, 22. listopada 2022.

Zavjetovanje s. Anđe Lebo, 22. listopada 2022.

Polaganje prvih redovničkih zavjeta u župi Sasina

Sestra M. Anđa Lebo položila je svoje prve redovničke zavjete na tri godine i rekla Bogu svoje DA.
Svetkovina sv.Ivana Pavla II. ove godine imalo je posebno značenje za župu i zajednicu ,Misjonarki Božjega Milosrđa, polaganjem zavjeta s.M. Anđe Lebo koja je odlučila Bogu vjerno služiti. Geslo koje je odabrale ‘Isuse, uzdam se u Tebe!’ , koje svakodnevno više puta izgovara bilo je danas njezina snaga i duhovna okrjepa.
Na početku Svetog misnog slavlja, sve nazočne pozdravio je preč. Adolf Višaticki, upravitelj župe Sasina. Svetu misu je predvodio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, ujedno poglavar redovničke zajednice.
Za lijepo i prigodno pjevanje zaslužne su bile Sestre Majke Terezije (Misionarke Ljubavi) iz Banja Luke, one su svojim pjevanjem uveličali Sveto misno slavlje, te svojom nazočnošću pokazale duhovnu povezanost sa sestrama Misionarkama Božjega Milosrđa.
Nakon Svete mise, sestre su pozvale sve nazočne na druženje i objed u dvorištu ispred crkve te je tako proslavljen veliki događaj za ovu župu, a ne samo za nju već i za cijelu biskupiju i Crkvu.
S.M. Anđa Lebo rođena je 16. listopada.1961.god u Posušju,župa Bezgrješno začeće BDM od oca Mate i majke Janje rođ. Bakula.
Misionarke Božjega Milosrđa, su nova redovnička zajednica nastala poticajima Duha Svetoga u godini ‘Božjega Milosrđa’. U zajednici se nalaze trenutno tri sestre koje predvodi poglavarica s. M. Miroslava Ljevar rodom iz Sasine. Zajednica na poseban način štuje svoje zaštitnike sv. Josipa, sv. Faustinu Kowalsku, čije relikvije se nalaze u njihovoj crkvi, sv. Ivana Pavla II., sv. Majku Tereziju i Blaženu Djevicu Mariju pod čijom je zaštitom i župa Sasina. Svojom molitvom, radom i dobrim djelima žele svijetu prenositi Božje milosrđe za kojim čezne cijeli svijet. Neka ih u tome prati Duh Sveti i podržava njihov rad u Božjem vinogradu.

Više fotografija ovdje.

PROPOVIJED BISKUPA FRANJE KOMARICA NA ZAVJETOVANJU S. ANĐE LEBO u Sasini, 22. X. 2022.

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/zavjetovanje-s-ande-lebo-22-listopada-2022/

Translate »