ZAVJETI I NOVAKINJE U SASINI, 27. IV. 2019.

Redovnički zavjeti i ulazak u novicijat u Sasini

U subotu 27. travnja 2019. godine uoči nedjelje Božjega milosrđa u ruke mjesnog ordinarija biskupa Franje Komarice s. M. Miroslava Ljevar položila je svečane zavjete, te su novicijat započele dvije djevojke Ivana Pejčin i Magdalena Pušić.

             “OVO JE DAN STO GA UCINI GOSPODIN: KLIČIMO I RADUJMO SE NJEMU!” (Psalam 1 18,24). Duh Sveti i Božja milost pratili su nas i ovaj dan, Gospod brine za stado svoje kao vjerni pastir i čuva ga milošću Božjom koja nas je providonosno okupila oko žrtvenog stola u crkvi Rođenja BDM, a razlog su bile tri duše koje žele posvetiti svoj život Bogu i njegovoj milosti. Sestra M. Miroslava, sestra M. Ivana i s. M. Magdalena, na posve neobičan i ljudskim očima čudan način odlučile su svoje živote posvetiti Bogu i njemu jedinome služiti u braći ljudima. Na svetoj misi u kojoj su uz mjesnog oridnarija koncelebrirala četvorica svećenika župnik Adolf Višaticki, dekan fra Ivica Matić, mons. Anto dr. Orlovac i sasinski sin Fra Josip Božić, bili su roditelji naših novakinja te prijatelji i dobročinitelji.

             Sasina je mjesto mučeništva, nevino prolivene krvi i mora isplakanih suza, e to je baš ono što su izabrale i odlučile širiti Božje milosrđe iz Bogu milog mjesta. Nije Bog napustio našu Sasinu, našu Bosnu, ona je još uvijek tu i treba nas, treba novih „vjetrova“  i poletnih duša da se digne na noge. Gospod je svojom milošću nadahnuo mnoge ljude koji su zaslužni za ovaj događaj a na osobit način banjolučkog biskupa Franju Komaricu koji je odlučio uzeti kao zadatak koji mu je poslan Božjom milošću poduprijeti ove tri sretne duše da na osobit način služe Bogu. Hvala mu na tome i što se brine za svoj narod što u Bosni, što po cijelom svijetu. U godini Božjeg milosrđa 2016. kada je Sveti Otac posvetio cijeli svijet Božjem  milosrđu, dvije zrake su odlučile obasjati i našu Bosnu i Hercegovinu. Iz toga su se rodila tri zvanja i „žedne“ duše za izvorom živoga Božjega milosrđa. Zahvalne Bogu i ljudima koji nas podržavaju svojom molitvom i dobrim djelima, želimo nastaviti služiti Bogu kao zajednica sestara Misionarki Božjega Milosrđa. Potaknute poticajima zaštitnika naše zajednice svetim Ivanom Pavlom II., svetom Faustinom Kowalskom i svetom Majkom Terezijom iz Callcute, nastojimo svaki dan izvršavati svetu Božju volju, a na poseban način bolesnima i potrebitima našega kraja. Naša zajednica želi dokazati i pokazati kako je Božje milosrđe snažno i potrebno za spasenje svijeta, stoga molimo dobroga Boga i sve vas da se molite za nas i naše zajedništvo te uzmognemo širiti milosrđe u našoj biskupiji i domovini.

                                               Tekst: s. M. Magdalena Pušić

Hvala Mariju Lovričić i ostalima za fotografije i video. Više ovdje

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/zavjeti-i-novakinje-u-sasini-27-iv-2019/

Translate »