Škrljevita je u gradu Skrljevita, Federation Of Bosnia And Herzegovina, Bosnia And Herzegovina.

Subota 3.11.2018.
Zarasli i trnoviti put koji nas je vodio sve do groblja u Škrljevitoj nije nas zaustavio da osnaženi i puni radosti započnemo sveto misno slavlje koje je predvodio velečasni Adolf Višaticki, sasinski župnik. Okupilo se trideset osoba koji su došli uz puno muke i truda do groblja. Hvala Bogu, vrijeme je poslužilo te je župnik blagoslovio grobove onih koji su htjeli, a poslije blagoslova zajedničko druženje smo nastavili ispred kapelice uz okrjepu i razgovor.
Da, pusta zemlja prepuna ljepota danas je opet dočekala sinove svoje doline. Nakon ratnih godina kada su ljudi morali napuštati svoje domove ili su ubijani, nije više životno, sada samo poneki lovac prođe i pokoja životinja. No Bog nije zaboravio ovaj kraj, dolaze ljudi, okupljaju se, drže do svoga, vole svoje.. takav kraj ima blagoslov, hvala im što nisu zaboravili svoju Škrljevitu, što je posjećuju, i brinu se za groblje koje je uredno, kapelicu koju obnavljaju i uskoro će biti završena do kraja.
Hvala dragom Bogu na ovom danu i nadamo se da ćemo i iduće godine u što većem broju doći u Škrljevitu i zajednički pohađati grobove vjernih mrtvih.

Magdalena Pušić         Fotografije ovdje