Nova knjiga Zdenke Mlinar veljača 2017.

zdenka01„ŽIVOT JE RADOST“ – Priroda i društvo I. moja je IV. knjiga satkana od lirskih minijatura za čije pisanje me potaknuše pozitivni komentari na moj prvi pokušaj poetskog izražaja u kratkoj pisanoj formi. A to mi je, lakomisleno ili ne, bilo dovoljno „da me se nagovori“. Za neke kritičare to je haiku poezija ili na njenoj granici, za neke su to aforizmi, a za mene su pak lirske minijature – poetske misli, napisane u tri reda, nerijetko i rimovane, kojima iskazujem divljenje i poštovanje prema prirodi i njenim godišnjim dobima, čijoj čaroliji razmjene i onoga što nam nude u svojoj punini rijetko tko može odoljeti. Svjedočanstvo je ovo da se radujem svim godišnjim dobima i da iz svakog pokušavam izvući ono najljepše. Ono najpoticajnije i najsvjetlije. Novu nadu, ljepše sutra, jaču i bolju sebe. Životnu radost!

U knjizi se usuđujem dotaknuti i društvene norme življenja pa i izreći „glasnu“ misao o ljubavi i njenoj važnosti u našim malim životima, ali i napraviti korak dalje te ponuditi i zrnce mudrosti, prijeko nam potrebno za sačuvati dostojanstvo i živjeti život dostojan čovjeka. Za biti i ostati čovjekom.

U stvaranju knjige pomogli su mi mnogi, no izdvojit ću one koji su svojim umjetničkim ili nekim drugim, a ponajviše ljudskim, korakom pomogli staviti točku na ovaj književni uradak. A oni su:  Željko Šajh – tematske ilustracije,Đurđa Jandriš Parać – korektura i recenzija, Zorica Krznar Blagec – osvrt. A tu je, i opet, Vlasta Zalokerkoja se, u ime nakladnika, Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, pobrinula za tisak.

Stoga, i ovo je mjesto za „napismeno“ ponoviti: Dragi Željko i drage moje „curke“ OD SRCA VAM HVALA!

P.S. Sorry damama, ali Željka stavih na prvo mjesto jer nam je ovdje jedino muško. 🙂

veljače 2017.

Zdenka Mlinar 1aZDENKA MLINAR IMG_4274

Zdenka Logo-za-Blog-Ja-ljubav-živim Više na njenom blogu ovdje.

Drage ljubiteljice i ljubitelji pisane i slikovne riječi, i svi vi koji ćete to tek postati!

Širiti ljubav, stvarati i voljeti, biti sretna i imati snove moja je misija. To put je koji slijedim i cilj kojem stremim. Svi to zaslužujemo i nitko ne bi smio živjeti s mišlju da je sreća za neke druge ili s uvjerenjem da su mu želje i snovi preveliki. Ljubav je svemoćna: strpljiva i nježna, zaštitnička i ohrabrujuća, bez zavisti i ljubomore… Ljubav je vjera i nada – zato, imajmo snove i živimo ljubav!

Dobro mi došli!

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/nova-knjiga-zdenke-mlinar-veljaca-2017/

Translate »