ODGAĐA SE OVA AKCIJA ZA 24. ožujka 2018.

Javlja Drago Komljenovic:
Zbog iznimno loše vremenske prognoze odgađamo radnu akciju čišćenja i uređenja crkvenog dvorišta i parka kod Župne Crkve u Sasini koje je bilo predviđeno za 17.03. odgađamo za 24.03. Hvala svima koji su htijeli poći na radnu akciju i nadam se da ih ova odgoda neće spriječiti da dođu na idući zakazani termin.

EVO JEDNA OBAVIJEST!

Malo župno vijeće župe Sasina u dijaspori sačinjeno od: Grgića, Ljevara, Klarića, Iveljića, Buha, Šalića, Ferberžara, Lovričića i Komljenovića organizira proljetnu akciju uređenja crkvenog dvorišta i parka ispod Crkve.Stoga poziva sve Sasinjane da, u koliko u njihovim srcima još živi i postoji njihova Sasina, da se odazovu na ovu jednodnevnu zajeičku radnu akciju.
Akcija je zamišljena s ciljem i potrebom da se prvenstveno uredi gusta i ne uredna šikara ispod crkvenog dvorišta, a kako smatram osobno da će se veliki broj vrijednih Sasinjana odazvati, tad sam odlučio da uredimo i ogradu oko crkve te ogradimo vrt kako bi s dolaskom proljeća mogli posaditi cvijeće i povrće. Za uređenje ograde trebat ce malo bravarskih radova te strojno pranje i skidanje hrđe i nakupina stare boje pa tek tada bojanje. U koliko netko želi donirati boju neka se slobodno javi ili ako imate koju kilu  boje a da vam ne treba slobodno pošaljite a mi će mo obojati.
Akcija čišćenja i uređenja parka i dvorišta bit će 17. 03. 2018. Za sve one koji požele ostati i prespavati organizirat će mo prenoćište pa mogu ostati i u nedelju. Bit će svakako i onih koji će osta i u ponedeljak kako bi hodočastili Svetom Josipu u Prijedor. Ovaj susret nije zamišljen samo kao rad već i kao ugodno druženje bivših sumještana, pa bi protokol trebao izgledati ovako: prvo jutarnja zajednička molitva: misa za pokojne: Matu Grgic Josinog i Antu Lujic Martinovog s Ogarina. Misa ce biti u subotu 17. 03. 2018. u 8,00 sati u zupnoj crkvi u Sasini.

Zatim zdravica pa zajednički doručak pa red pjesme, red posla a na kraju dana svakako jedno staro sasinsko prelo s puno pjesme,šale i pripovjedanja. Očekujem barem dva harmonikaša a možda i više. Svakako se javite i budimo u kontaktu jer ako prognoza za taj dan bude kiša i loše vrijeme odgodit će mo za prvi sljedeći vikend.

Srdačan pozdrav svima uz napomenu svim našim Sasinjanima: nebi bilo u redu a ni humano da kod barem dvije tisuće živućih Sasinjana u dijaspori, šikaru oko župne Crkve u Sasini čisti i uređuje sedamdesetsedmogodišnji župnik.

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/evo-jedna-obavijest/

Translate »