Direkcija regionalnih cesta USK: Počeli radovi na putu R 405 u Sanskom Mostu

IMG_9080Danas ( srijeda, 17. april) u organizaciji Direkcije regionalnih cesta USK organiziran je posjet radilištu, na putu R 405 u Sanskom Mostu.

Riječ je o početku radova na dionici puta Sanski Most – Poljak. Investicija je vrijedna nešto više od 230 000 maraka. Bit će izgrađene i pješačke staze, te riješena odvodnja. Po okončanju radova ovo će biti moderna gradska saobraćajnica, kaže Amel Alagić, direktor Direkcije.

Simboličnom početku radova na ovoj dionici put pridružili su se građani Sanskog Mosta te svojim prisustvom jasno iskazali određenje da rade na poboljšanju uvjeta života i rada, u svakom segmentu i na svakom dijelu USK, i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti USK.

Ministri u Vladi USK, Azemina Helić i Redžo Kurbegović zahvalili su premijeru Hamdiji Lipovači i kolegama ministrima na razumijevanju za prioritetne projekte u Sanskom Mostu, među kojima je i ovaj put, a značaj ovog puta koji je i veza prema Banja Luci naglasio je i skupštinski zastupnik Sulejman Kazić.

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/direkcija-regionalnih-cesta-usk-poceli-radovi-na-putu-r-405-u-sanskom-mostu/

Translate »