Blagoslov kipa BDM proslavljeni u župi Sasina, 21. studenoga 2021.

Svetkovina Krista Kralja i blagoslov kipa BDM proslavljeni u župi Sasina

Na svetkovinu Krista Kralja u popodnevnim satima, biskup Franjo Komarica je blagoslovio novi kip Blažene Djevice Marije – Gospe od Zdravlja, čiji blagdan danas ujedno slavimo. Župnik preč. Adolf Višaticki na početku svetog misnog slavlja pozdravio je sve nazočne i rekao kako se raduje da ima onih koji štuju Gospu i mole se njoj za zdravlje, a i da će sve više takvih biti u ovim teškim vremenima koja su pred nama. Na misi su sudjelovali uz sestre iz župe i kum crkve i darivatelj kipa župljanin Mario Lovričić, domaći vjernici te hodočasnici iz drugih krajeva. Prije svete mise molili smo Gospinu krunicu i litanije u čast njoj.

Biskup je na početku blagoslovio kip i rekao par riječi o Blaženoj Djevici Mariji – Zdravlju bolesnih, Mariji koja nas štiti od bolesti duše i tijela. U prigodnoj homiliji nakon čitanja misnih tekstova, biskup je istaknuo da smo mi vjernici prolazni putnici na ovoj zemlji, a Krist je došao da nas povede u vječnu radost – u svoje kraljevstvo. Mnogi su vladari ovozemaljski pokušavali osvojiti svijet, no samo je jedan vladar osvojio čitav svijet, a to je Isus Krist Kralj. Krist je osvojio svijet svojom ljubavlju i milosrđem prema svim ljudima kroz svoju Crkvu. Krist nije došao da bude služen već da služi, i tako nam je ostavio primjer vladanja – u služenju i ljubavi prema drugome. Mi kršćani trebamo biti sretni što smo vjernici i što živimo s Kristom svaki dan. Gospa nam treba biti putokaz do njezinog sina Isusa, gdje je ona tu je Isus. Na kraju je pozvao sviju da se mole za zdravlje duše i tijela Mariji, koja nas liječi od zla grijeha preko svoga Sina Isusa.

Na završetku svete mise izmolili smo krunicu Božjega milosrđa i primili svečani blagoslov, te uz pjesmu u čast Gospi završili sveto misno slavlje. Župnik se zahvalio na kraju, Ocu biskupu na dolasku u našu župu gdje se nalazi mala redovnička zajednica sestara, koje žive i djeluju u župi. Također se zahvalio kumu crkve i darovatelju novoga kipa te ostalim vjernicima štovateljima Blažene Djevice Marije, koji su svojim dolaskom odali čast Gospi i molili se za zdravlje duše i tijela. Nakon okrijepe duše, sestre su pozvale sve nazočne u župnu dvoranu na okrijepu tijela uz lijepo druženje.

S.Magdalena Pušić

Hvala Mario Lovricic za fotografije ovdje

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/blagoslov-kipa-bdm-proslavljeni-u-zupi-sasina-21-studenoga-2021/

Translate »