6. rujna 2020.

ŽUPSKI OGLASI ZA 23. NEDJELJU KROZ GODINU, 6. IX. 2020.

Danas je 23. nedjelja kroz godinu i prva u mjesecu rujnu. Milostinja prvih nedjela ide za Sjemenište.Sutra je sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik .

U utorak je Mala Gospa, Rođenje BDM . To je patron naše župe.

Iduća nedjelja je 24. kroz godinu.

Sutra je sv. Misa u 18 sati. Gospinu Krunicu molimo pola sata ranije.

Na Malu Gospu je sveta misa u 11 sati. Misu s nama slavi naš biskup Franjo uz nazočnost župnika susjednih župa i svećenika gostiju.

Pod tom svetom misom biskup će službeno proglasiti utemeljenje nove redovničke zajednice koja nosi ime: „Misionarke Božjeg Milosrđa“ i postaviti autentične moći-relikvije, svete Faustine Kowalske, poljske redovnice, kojoj se objavio Milosrdni Isus i zatražio od nje da proširi u cijeloj Crkvi pobožnost Milosrdnom Isusu. Moći-relikvije će biti službeno postavljene u župnoj crkvi Rođenja BDM u Sasini, na javno štovanje vjernika.

Utemeljena redovnička zajednica će biti biskupijskoga reda i ima za sada četiri članice. Preporučam ih u molitve i žrtve svih Vas za njihovu ustrajnost u služenju Bogu i Crkvi u današnjem vremenu. A djevojkama koje se odlučuju na taj način svoj život posvetiti Bogu zaželimo snagu od Milosrdnog Isusa da u tome ustraju.

U druge dane kroz tjedan su svete mise u 7,30 sati.

Svetu misu na Malu Gospu ćemo imati vani, u crkvenom dvorištu. Molim vas pridržavajte se naređenih propisa u ovom vremenu pandemije. U nedjelju je sveta misa u našoj župi u 9 sati.

Zahvaljujemo Magdaleni za tekst a Ivani za fotografije.

Više fotografija ovdje.

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/6-rujna-2020/

Translate »