SVETI PETAR I PAVAO – SUZAŠTITNICI ŽUPE SASINA, 29. VI. 2022.

SVETI PETAR I PAVAO – SUZAŠTITNICI ŽUPE SASINA, 29. VI 2022.

Danas slavimo apostolske prvake, svetog Petra i Pavla, suzaštitnike naše župe.
Zahvaljujem svima Vama koji ste mogli danas biti ovdje s nama u Sasini i slaviti ovu svetu misu. Uvjeren sam da je mnogo više onih koji bi to isto željeli, ali su spriječeni, no i oni su u duhu s nama i u našim su molitvama.
U Sasini je sada nastanjenih 22 župljana u 12 kuća. U Tomašici je 7 kuća i 22 osobe. U Sasini je još obnovljeno oko 15 kuća u koje povremeno dolaze vlasnici i proborave neko vrijeme.
U župnoj crkvi je svakog dana sveta misa ujutro u 7,30 sati i redovito svake nedjelje u 11 sati. U župnoj kući borave časne sestre Misionarke Božjeg milosrđa, tri zavjetovane redovnice i jedna pripravnica za zavjete. Svake prve subote u mjesecu je u ovoj crkvi sveta misa u 11 sati za štovatelje Božjega milosrđa, na koju dolaze svi oni koji časte Božje milosrđe moleći Krunicu Božjeg Milosrđa i druge molitve u čast Božjeg Milosrđa. Koliko god to izgledalo u našim očima amaterski i avanturistički, ova Zajednica se još uvijek ovdje održava, radi, moli i po svojim mogućnostima čini dobra djela. Ako to bude Božja volja i ako bude spremnosti kod ovih redovnica na žrtvu i odricanje, Zajednica će i opstati. A ja u ime ove Zajednice zahvaljujem svima onima koji su ju dosada pomagali duhovno i materijalno da i ovo do sada može opstati u ovoj župi. Ukazala se potreba za stambenim prostorom pa smo pristupili nadogradnji uz župnu kuću potrebitih prostorija. Molim Vas sve da po svojim mogućnostima potpomognete ovaj projekt. Do sada su pomogli svojim prilozima : Josip Grgić : 100 S fr. Slavko Grgić: 100 S fr. Ivica Iličić 100 e Ante Buha (Buco) : 50e Vjeko Buha : 50e Monika Buha :50e
Zahvaljujem braći svećenicima, vlč. Marijanu Stojanoviću na predvođenju ovog misnog slavlja, preč. dekanu i župniku župe Prijedor, fra Ivici Matiću, našem susjedu, fra Dragi Ljevar, našem domaćem sinu, vlč. Zlatku Matiću, župniku u Ljubiji i Ravskoj…
Sve Vas svećenike i vjernike časne sestre pozivaju na zajednički objed iza svete mise…
Zahvaljujem na Vašim prilozima i darovima za potrebe ove župe i molimo svi skupa da nas sveti apostoli Petar i Pavao učvrste u našoj svetoj veri i usliše u našim potrebama i molitvama !

Više fotografija ovdje.

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/11394-2/

Translate »