10. srpnja 2022.

ŽUPSKI OGLASI ZA 15. NEDJELJU KROZ GODINU, 10. VII. 2022.

Danas je 15. nedjelja kroz godinu Sutra je sveti Benedikt, opat i zaštitnik Europe. U petak je sveti Bonaventura, biskup i crkveni naučitelj i Zaštitnik naše biskupije. Sveta misa je u katedrali u 10 sati. Toga dana naš biskup Franjo i mons. Anto Orlovac slave pedeset godina misništva – Zlatnu misu.

U subotu je Gospa Karmelska.

Iduća nedjelja je 16. kroz godinu .Svete mise preko tjedna su u 7,30 sati. U iduću nedjelju je sveta misa u 11 sati. Danas je sveta misa u Tomašici u 16 sati.

Zahvaljujem Franji Božiću i njegovu sinu Marku na organiziranoj akciji čišćenja groblja „Zimzelene“. Sa petoricom mladih ljudi iz svoje građevinske firme „Piramida“ , došli su terenskim vozilom i potrebitim strojevima iz Zagreba i uredili i očistili groblje i grobove svojih pokojnika na groblju „Zimzelena“ u Sasini. Njima su se pridružio i fra Drago Ljevar, koji je i proteklih godina svoje godišnje odmore koristio da prema svojim mogućnostima uređuje ovo groblje, te Nedo Buha, Pero Šalić, Ante Čavlović i Marinko Šejić. Nakon naporna posla časne sestre su ih pozvale na priređen ručak. Tako je ova ekipa provela svoj vikend u Sasini, sjećajući se svojih pokojnika na ovom drevnom groblju, kojega po izgonu žitelja ovog kraja ratom, priroda otima i od živih i od mrtvih. Hvala Vam u ime cijele župe Sasina i u ime pokojnika koji ondje čekaju uskrsnuće mrtvih. To je primjer i za sve Vas druge koji imate svoje pokojnike na ovom groblju, da se može ipak nešto učiniti kad se hoće, bilo učešćem u radu ili novčanom pomoću. Napominjem da su u 2021. godini za uređivanje groblja „Zimzelena“ dali svoj novčani prilog: 1. Anto Čavlović +Josipa : 100 e 2. Obitelj Šehić : 50 e 3. Mirko Lovričić : 50 e 4. Manda Škarica r. Kozić : 50 KM

SASINA, 10. srpnja 2022. misa u 11 sati

Permanent link to this article: http://www.sasina.info/10-srpnja-2022/

Translate »